Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Παραμύθι χωρίς σύνορα: Η πρώτη μέρα στο νησί

Τα ζώα κατάφεραν να φτάσουν σώα και αβλαβή σε ένα παράξενο τόπο. Εκεί όλα έμοιαζαν αλλιώτικα! Τα δέντρα ήταν περίεργα, τα φρούτα τα δοκίμαζαν για πρώτη φορά, έκανε πολύ ζέστη και υπήρχαν ζώα που όμοιά τους δεν είχαν ξαναδεί. 

Αρχικά, μιλήσαμε με τα παιδιά για τα ζώα που βρίσκονται στα ελληνικά δάση.  Περιηγηθήκαμε στην ενότητα «Κι αν ήταν χειμώνας» του εκπαιδευτικού λογισμικού για το μάθημα της Γλώσσας στις Α' και Β' τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Ασχοληθήκαμε με τη δεύτερη δραστηριότητα που έχει τίτλο «Τα ζώα του δάσους». Σε αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές καλούνται να γεμίσουν το δάσος με ζώα. Κάποια από τα ζώα που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης ζουν στα ελληνικά δάση το χειμώνα.  Κάποια άλλα όμως είτε βρίσκονται σε χειμερία νάρκη, είτε ζουν σε άλλα μέρη του πλανήτη, είτε είναι αποδημητικά.

Στη συνέχεια είδαμε πολλές φωτογραφίες από τροπικά δάση. Οι φίλοι μας έχουν πάει σε κάποιο τροπικό νησί. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν!


Στο τέλος, επισκεφτήκαμε τον ιστότοπο nature soundMAP όπου ακούσαμε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες ήχους της φύσης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ήχους της άγριας ζωής του πλανήτη μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου