Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

The Foos

Οι Foos είναι αξιολάτρευτοι και χαριτωμένοι χαρακτήρες που μόλις πρόσφατα ανακαλύφθηκαν από τους επιστήμονες. Είναι πολύ μικροί και ζουν βαθιά μέσα σε κάθε υπολογιστή, στα smartphone, στα tablet και φυσικά μέσα στους υπολογιστές του εργαστηρίου του σχολείου.


Κάθε Foo μπορεί να περπατήσει, να πηδήξει, να πετάξει, να φάει, να περιηγηθεί στον κόσμο τους που ονομάζεται Fooville. Όπως ακριβώς και οι υπολογιστές, οι Foos κάνουν ακριβώς αυτό που τους λέμε να κάνουν. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν να προγραμματίζουν τους Foos δημιουργώντας τους μια συγκεκριμένη ακολουθία εντολών.   

Στα επίπεδα που προσφέρονται δωρεάν στην Ώρα του Κώδικα θα γνωρίσουμε μόνο τον αστυνόμο Foo και τον οικοδόμο Foo.  Μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή δωρεάν για 7 μέρες.

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για να διδάσκει στα παιδιά αλγοριθμική σκέψη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτωνΕνθαρρύνεται η αυτοαξιολόγηση μέσα από το σύστημα βαθμολόγησης τριών αστεριών. Οι μαθητές προσπαθούν να βελτιώσουν τη λύση που πρότειναν ώστε να πάρουν τρία αστέρια.  Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται καθίσταται όλο και πιο πολύπλοκο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου